Prin dubla distilare a cidrului se obtine o bautura numita Calvados, cu un continut de alcool de pana la 40%.
Cidrul este o bautura slab alcoolica (in medie 3 - 8%), obtinuta prin fermentarea sucului de fructe, mai ales de mere si de pere, dar si a gutuilor la o temperatură de 4 - 16° Celsius. Se poate prepara cidru si din alte fructe: coacaze, catina, caise, visine, zmeura, caise, piersici, smochine si din diverse fructe de padure. In Marea Britanie, cidrul de pere este cunoscut sub numele de perry. In S.U.A. si unele parti ale Canadei, termenul cidru se refera de obicei la sucul nealcoolic de mere, pentru cidrul alcoolic fiind folosit termenul hard cider.
Cidrul este foarte apreciat in Marea Britanie, in special in sud-vestul Angliei. Marea Britanie detine recordul pentru cel mai mare consum de cidru per capita si este sediul celor mai mari companii producatoare din lume, inclusiv H.P.Bulmer, care e cea mai mare. In Marea Britanie se produc anual 500 milioane litri de cidru. Cidrul este o bautura traditionala in Bretania si Normandia (Franta), Irlanda, Asturia (Spania), Germania si Tara Bascilor. Cidrul de pere este popular in Suedia si in Normandia Inferioara (Franta).